PORTAKAL ŞEKERLEMESİ

MALZEMELER
1 Kilo portakalın kabuğu(ince şeritler halinde kesilmiş)
5 bardak toz şeker
su






YAPILIŞI

Portakal kabuklarını doğrayalım,eğer beyaz kısmı kalınsa çok az inceltebiliriz.daha sonra portakal kabuklarını üzerini örtecek kadar suyla bir tencereye koyup,kaynatalım.iyice fokurdayınca ocaktan alıp suyunu dökelim.bu işlemi 3-4 kez tekrar edelim.portakalın acısını iyice çıkarmamız gerekir.en son 3 bardak toz şeker ve 4 bardak suyla şerbet kıvamında pişirelim.portakal kabukları şeffaflaşınca ocaktan alıp süzelim.kevgirde kalan 2 bardak toz şekeri üzerine döküp alt üst edelim.fırın telinin üzerine serip kurutalım.çok kurursa takır takır olur.onun için aşırı kurutmayalım.daha sonra havayla temasını %100 kesmeyecek şekilde saklayalım.AFİYET OLSUN.........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA