ŞAKŞUKA

MALZEMELER:
4 adet patlıcan
4 adet patates
15 adet çarliston biber
3 adet kapya (kırmızı)biber
kızartmalık yağ
1 kilo domatesin rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
2 diş sarımsak
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyup boyuna 4 veya 5 parçaya bölüp,daha sonrada bunları iri parçalar halinde(yaklaşık 1,5-2 cm)doğrayalım.tuzlu suya koyup,patatesi ve biberleri aynı boyutlarda doğrayıp kızartma yağını kızdıralım.yağı tencereye bolca koymalıyız ve yağın iyice kızmasını beklemeliyiz.
ilk önce patatesleri sonra patlıcan,sonrada biberleri kızartalım.tencerede yaklaşık 2 kepçe kadar yağ bırakıp,geri kalan yağı başka bir yere alalım veya dökelim.tencerede kalan yağa domatesi,tuzu,şekeri ve ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice pişirelim.bunu kızarttığımız sebzelerin üzerine döküp ezmeden iyice karıştıralım.domatesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur.temiz bir servis tabağına alıp soğutun.

AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA