GÜVEÇTE PASTIRMALI KURUFASÜLYE

MALZEMELER:
yarım kilo kuru fasulye
1 kilo domatesin rendesi
2 adet orta boy ince doğranmış soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gr. kadar çemensiz pastırma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
YAPILIŞI:
kuru fasulyeyi akşamdan ıslatalım.eğer bu işlemi sütle yaparsanız daha lezzetli bir sonuç alırsınız.fasulyenizi sütle ıslatıp eğer mutfağınız çok sıcaksa buzdolabındada bekletebilirsiniz.
ertesi gün güvecinize(yoksa döküm tencere veya normal tencerede olabilir)soğanı koyup,tereyağıyla hafif kavuralım fasulyeleri süzüp iyice yıkayıp ekleyelim.domatesi,tuzu ve şekeri ekleyip biraz çevirelim.sonra güvecin ağzına yakın bir  seviyede sıcak su ekleyip kapağını kapatalım.arada bir kontrol ederek en az 3-4 saat orta hararetli ocakta pişirelim.eğer gerekirse daha fazlada olabilir.bunu kendimizin kontrol etmesi gerekir.pişip pişmediğini ve su isteyip istemiyeceğini kendi göz kararımıza göre kontrol etmeliyiz.piştikten sonra içine pastırmayı katıp bir taşım kaynatalım.

AFİYET OLSUN.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA