ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR(PORTAKALLI)

PORTAKALLI ENGİNAR
 MALZEMELER
5 adet enginar
1 büyük boy soğan
1 su bardağı portakal suyu
1 limon suyu
garnitür(dondurulmuş,taze veya konserve olabilir)
yarım çay bardağı  zeytinyağı
4 adet kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI
soğanları incecik doğrayıp,zeytinyağıyla geniş hacimli bir tencereye koyalım üzerine enginarları dizelim garnitürleri enginarların içine ve çevresine koyalım.portakal suyu,tuz ve şekeri
koyup orta ısıda 30 dak.pişirelim.eğer konserve garnitür kullanıyorsak enginarlar biraz pişince ekleyelim.enginarlar suyunu çekince altını kapatıp,soğutalım.servis tabağına alıpüzerini dereotu
ile süsleyelim.servise hazırdır.

AFİYET OLSUN........................



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA