HAVUÇLU KEK

YUMURTAYLA ŞEKERİN ÇIRPILMASI
 MALZEMELER
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet orta boy havuç
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
150 gr.tereyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
havuçların kabuklarını soyup yıkayıp rendeleyelim.cevizleri çok ince olmayacak şekilde kıyalım.
yumurtayla toz şekeri mikserle 15 dak.çırpalım.
içine tereyağını,sütü,rendelenmiş
havucu,kıyılmış cevizi,tarçını ve diğer malzemeleri
ekleyelim.en son unu koyup havalandırarak karıştıralım.çok iyi yağlanmış kek kalıbına dökelim.175 derecelik fırında 40 dak.pişirelim.fırından almadan önce bir kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edelim.fırını kapatalım kapağını hafif aralık bırakalım.kek soğuyana kadar fırında kalsın.
AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA