BARBUNYA PİLAKİ

 MALZEMELER
500 gr.barbunya
5 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Soğanların kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
sarımsağı 'da içine ezelim.domatesleri rendeliyelim veya hazır domates rendesi koyalım.zeytinyağı,baharatlar ve bütün malzemeleri
içine koyup barbunyayı da ekleyelim.(barbunya dondurulmuş,taze veya mevsimine göre kurusu olabilir.)
içine 4 bardak su ekleyip orta ateşte pişirin.yarım saat sonra tadına bakıp pişip pişmediğini kontrol  edelim.gerekirse üzerine sıcak su ekleyebiliriz.barbunya çok sulu olmamalı ve dağılmadan pişirilmelidir.düdüklüde 15 dak.bile pişer suyunu az koyalım.
AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA