KAYISI KURABİYESİ



NERGİSİN YEMEK DÜNYASI
KAYISI KURABİYESİ
 MALZEMELER:

2,5 SUBARDAGI UN
150 GR TEREYAGI
1 YUMURTA
1/4 SU BARDAGI PUDRA SEKERI
LIMON KABUGU RENDESI
VANILYA
2-3 CORBA KASIGI MARMELAT(TERCIHEN KAYISI)

UZERI ICIN
YARIM SU BARDAGI TOZ SEKER
1FISKE KIRMIZI SEKER BOYASI
1FISKE SARI SEKER BOYASI

YAPILISI
UN,YAG,YUMURTA,PUDRA SEKER,VANILYA,LIMON KABUGU RENDESI HEP BERABER YOGURULUR .KUCUK PARCALARA AYRILARAK AVUC ICINDE YUVARLANARAK TEPSIYE DIZILIR.ORTA HARARETLI FIRINDA PISIRILIR.TEPSIYE DEGEN KISIMLARINA MARMELAT SURULEREK BIRBIRINE YAPISTIRILIR. KIRMIZI VE SARI SEKER BOYALARI YARIM BARDAK SUDA ERITILIP AYRI AYRI KASELERE KONULUR.BIR YUZU SARI BOYAYA BIR YUZU KIRMIZI SEKER BOYASINA BATIRILIR.DAHA SONRA BIR TABAGA KONULAN TOZ SEKERE BATIRILIR.TABAGA DIZILIR.























Servis sırasında taze nane yaprağı veya defne yaprağıyla süsleyebilirsiniz.
doğumgünü partileri ve davetler için çok görkemli ve şık bir sunum oluyor,tavsiye ederim.
misafirler için görkemli ve çok şık bir görünüm oluyor.
tadı ise gerçekten çok lezzetli yedikçe duramıyorsunuz.
aslında çok eski bir tarif,özellikle kız meslek liselerinde mutlaka öğretilirdi.inşallah şimdide öğretilmeye devam ediliyordur.....



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA