SARAY LİMONATASI

ortaya çıkan sonuç
kabukların redndelenip toz şekerle
ovulmuş hali
MALZEMELER:
11 adet limon
2 adet portakal
800 gr toz şeker
1 su bardağı bal
1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil.(taze veya kuru)
yarım demet nane
YAPILIŞI:
limon ve portakalın rendenin ince tarafıyla beyazı çıkmayacak şekilde rendeliyelim.geniş bir kaba alıp içine toz şekeri katıp iyice ovalım.içine bir tarafından başlayıp döne döne uzun bir şekilde çıkardığımız (bkn.resim)limonları katıp,naneleri ekleyip iyice ovalım.içine yaklaşık 3 lt su katıp balı ve zencefili ekleyelim.karıştırıp ince tel süzgeçten süzelim.soğuttuktan sonra afiyetle içebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.......





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA