ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI

MİLFÖY PASTASI
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI
MALZEMELER
5 Adet milföy hamuru
250 gr çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
KREMASI İÇİN:
180 gr toz şeker
80 gr un
1 adet yumurta
500 gr süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
milföy hamurlarını bıçakla tam ortadan iki eşit parçaya bölüp 2 adet dikdörtgen elde edelim.bunları 170 derecelik fırında üzerleri kızarmayacak şekilde iyice kabarana kadar pişirip soğumaya alalım.bu sırada bir tencerede krema malzemesinin tamamını vanilya hariç bir çırpıcıyla karıştırarak dibine tutmayacak şekilde katı bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.altını kapatınca vanilyayı katıp iyice çırpalım.soğuyan milföy hamurlarını elimiz veya bir bıçak yardımıyla  orta kısmındaki bir kattan ikiye ayırıp ortasına pişirip soğuttuğumuz veya ılıkda olabilir,kremayı sürelim.bunların hepsini böyle hazırladıktan sonra üzerine bir tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpelim.üzerini çilekle arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN....



Bu tatlı gayet hafif yaz akşamları için ideal bir tatlıdır.ramazan ayında menünüzde çok şık duracaktır.arzu edenler başka meyvelerlede deneyebilirler.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA