YULAFLI KEK

MALZEMELER
400 gr yulaf ezmesİ
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
100 gr kurutulmuş kiraz veya
 cranberry de denen kırmızı üzüm kurusu
230 gr tereyağı
225 gr esmer şeker
2 yemek kaşığı şeker pekmezi
YAPILIŞI
büyük bir kaba aldığımız tereyağı,şeker ve pekmezi orta ateşte tahta kaşıkla eriyene kadar karıştırarak pişirin.yulafları  ve üzümleri ekleyip iyice bulandıklarından emin olalım,ama fazla karıştırmıyalım.kare bir kalıbı iyice yağlayıp içine karışımıiçine kaşıkla bastırarak eşit kalınlıkta yerleştirelim.40 dakika 160 derecede önceden ısıttığımız fırında pişirelim.10 dakika soğutup eşit kare dilimler şeklinde keselim.
AFİYET OLSUN......






Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA