TEREYAĞLI KURABİYE

                             KURABİYE(İSKOÇ)
Malzemeler
175 gr un
50 gr mısır unu
75 gr toz şeker üzerine serpmek için bir avuç daha
150 gr tereyağı yumuşamış
Yapılışı
yumuşamış tereyağını ve şekeri bir kaba alıp mikserle beyazlayıp kabarana dek çırpalım.
bu sırada fırını 160 derecede ısıtalım.unu ve mısır ununu yavaşça ekleyip tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım.elimizle yoğurup sert kolay ufalanan bir hamur yapıp 18 cm'lik kelepçeli bir kalıbı yağlayıp pişirme(parşömen)kağıdıyla kaplayalım.hamuru elimizle eşit kalınlıkta kalıba yayalım.üzerine verevine 8 dilim çizelim.her yerini çatalla delelim.hamuru streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.30-40 dakika kadar fırında pişirin,eğer pişerken üzeri kızaracak olursa üzerine folyo serip engelleyelim.fırından alınca çizgilerin üzerinden geçip,sıcakken toz şekeri serpelim.soğuyunca kalıptan alıp dilimleri kesip servis yapalım.
AFİYET OLSUN.......



NOT:bu tarifi yeni denedim güzel bir lezzet.tereyağı tadı çok baskın çayın yanında harika gidiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA