HAMUR KIZARTMASI

pazar sabahı kahvaltıda nefis oluyor ama kilo almaktan korkmuyorsanız...


MALZEMELER
500 gr un
1 su bardağı süt(ılık)
1 su bardağı su
1 paket kuru veya yaş maya
1tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri geniş bir kapta yoğuralım.hamurun orta kıvamda fazla sert olmayan ele yapışmayan bir hamur olması lazım.kıvama göre su veya un eklenebilir.ama fazla abartmayalım  sonra elimizde koca bir hamur olmasın.bu hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saate yakın dinlendirelim.daha az da dinlendirebilirsiniz,bu sizin vakit ve arzunuza kalmış.iyice kabarıp dinlenince derin bir tava yada tencereye kızartma yağını koyup altını açıp kızdıralım.bu sırada tezgahı bir miktar sıvı yağla yağlayıp hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimile yuvarlayıp açalım ve yağladığımız tezgaha dizelim.istersek bir kalıplada kesebiliriz.kızgın yağda hamurları kızartıp altına kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.hamurları ilk tavaya attığımızda hafif tavayı sallarsak hamurlar daha iyi kabarır.özellikle çocukların çok sevdiği bir lezzet.çok faydalı olduğu belki söylenemez ama bilip arada bir tadabilirler.

AFİYET OLSUN.......




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA