ELMALI TART

MALZEMELER
5 Çay bardağı un
160 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri

İÇ HARCI
3 Adet orta boy elma
2 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker

YAPILIŞI

unu geniş bir kaba alıp,ortasına yumuşamış tereyağı,yumurta,vanilya,kabartma tozu ve pudra şekerini koyup kulak memesi yumuşaklığında hatta dahada yumuşak kıvamlı olursa dahada iyi olur.bu hamurun lezzeti ve kıvamı için yumuşak olması hayati önem taşır.hamuru yoğurduktan sonra 1 saat dinlendirelim.diğer tarafta elmaları soyup dilimleyelim,dilimler orta karar ne ince nede kalın olmalı.bir kaseye alıp tarçın ve şekerle harmanlayalım.arzu edilirse içine dövülmüş ceviz ve kuru üzümde ekleyebiliriz.hamurun dinlenme süresi bitince iyice yağlanmış tart kalıbına (tercihen yumuşak tereyağı ile bolca)3/2 sini koyup elimizle düzgünce eşit kalınlıkta serelim.elmaları düzgünce dizip,kalan hamuru elimizle küçük parçaları açarak üzerine sererek bitiştirip kapatalım.hamurumuzun yumuşaklığından dolayı herhangi bir merdane v.b. aletle bütün olarak açamayız.175 derecelik fırında 40-45 dak.pişirelim.arzu ederseniz yanında dondurma veya kremayla servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.........






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA