REZENELİ ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
MALZEMELER
6 adet enginar
1 adet iri rezene
bezelye havuç patates(ister kendiniz doğrayın ister dondurulmuş garnitür kullanın)
3/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
tuz
şeker
YAPILIŞI
Soğanları küp küp ince bir şekilde doğrayıp zeytinyağıyla beraber yayvan bir tencereye koyalım.üzerine enginarları dizelim,yıkayıp saplarını kestiğimiz rezeneyi 4 parça şeklinde dilimleyelim.enginarların arasına dizelim,üzerine garnitürü koyalım.1 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz serpelim.üzerine portakal suyunu dökelim eğer az gelirse yarım bardak suda ekleyebiliriz.orta hararetli ateşte 15 dak.kadar pişirelim daha sonra kısık ateşte  suyunu çekene kadar pişirelim.altını kapamadan bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edelim.soğuyunca servis tabağına alalım.farklı bir lezzet enginar yemiyorum diyenler bile bu şekilde yiyor.denemenizi tavsiye ederim.AFİYET OLSUN......


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA