KABAK TATLISI


Ben bu tarifle pişen kabak tatlısını yiyene kadar bu tatlıyı pek sevmezdim.sevdiğim bir arkadaşımda yedim bayıldım.yerken damağım iyi olmasına rağmen içinde pekmez olduğunu sandım.bu işin püf noktası iyice suyunu çekmesinde bu kadar pişince yumuşayıp dağılacağını sanıyorsunuz ama rengi koyulaşıp kıvamlı ve lezzetli bir hal alıyor denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
2 Kilo kabak
4 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI
kabakları güzelce ayıklayıp temizleyip,yıkayalım.yaklaşık 10'a 5cm'lik dilimler halinde kalınca doğrayalım.geniş tabanlı bir tencereye bir sıra kabak bir sıra şeker şeklinde dizelim.ocağa koyunca hafif fokurdamaya başlayınca altını kısalım.yaklaşık 4-5 saat kısık ateşte karıştırmadan iyice suyunu çekene kadar pişirelim.altını kapatıp soğutalım.iyice soğuyunca iri kıyılmış cevizle veya kaymakla servis edelim.AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA