EVDE SİYAH ZEYTİN YAPIMI

evde zeytin yapımı


Evde yaptığınız zeytin emin olun daha lezzetli ve sağlıklı yapımıda oldukça kolay.evde yaptığınız zeytini yediğiniz zaman tadındaki farkı görüp bu yediklerimiz ne diye sorgulamaya başlıyorsunuz.ama ne ve nasıl yapıldıklarını bir türlü çözemiyorsunuz.pazarlarda kolaylıkla taze zeytin bulabilirsiniz.kasım ayı tam mevsimi yumuşamadan diriliğini kaybetmeden yapabilirsiniz.genelde verilen tariflerde zeytinyağıyla çiçek yağını karıştırırlar,ama ben bunu tavsiye etmem çiçek yağı koyunca o işi kendimizin yapmamızın yapmamamızın hiç bir değeri kalmıyor.en iyisi iyi bir zeytinyağı eğer çok yapmazsanız hepsini yağa koyup buzdolabındada saklayabilirsiniz.
MALZEMELER
3 kilo siyah zeytin(tercihen yeni toplanmış)
300 gr kadar iri kaya tuzu
YAPILIŞI
Siyah zeytileriiyice ayıklayıp yıkayalım.3 kiloluk bir kavanoza tuzla karıştırarak koyalım.güneş almayan bir yerde yaklaşık 1-1,5 ay kadar 3-4 günde bir sallayarak bekletelim.bu süre zarfında arada bir zeytinin tadına bakalım yumuşamaması gereklidir.eğer yumuşamaya başlamışşa daha erken alabiliriz.eğer tuz oranı fazla gelirse bir müddet suda bekletebilirsiniz.damak tadınıza göre acılığı gitmişşe hepsini  eğer tuz oranı sizi rahatsız etmediyse yıkamadan,zeytinyağı doldurduğumuz bir kavanoza koyup öyle saklayalım.arzu ettiğimiz zaman zeytinyağında kekik, kırmızı biber ve limon aşliğinde servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.......

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA