ELTİMİN LOKMASI(hamur kızartması)

MALZEMELER
2 bardak un
Aldığı kadar su
Tuz
1 paket kuru veya yaş maya
Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
Un,tuz,maya ve sıkı bir hamur olacak kadar suyu ekleyip hamuru iyice yoğuralım.yaklaşık 1 saat bekletelim.kabarınca tezgahın üzerine biraz zeytinyağı döküp hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım.derin bir tavaya veya tencereye koyduğumuz kızartma yağını iyice kızdırın. Elinizde açıp yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları kızgın yağa atın,iki tarafı kızaracak şekilde pişirin.fazla yağının süzülmesi için tel kevgire veya peçeteye koyalım.afiyet olsun........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA