CİĞERLİ ET SOTE (kurban etinden ve ciğerindende yapabilirsiniz.)

MALZEMELER
yarım kilo iri doğranmış kuşbaşı et
yarım kilo "    "         "    kuşbaşı ciğer
3 adet iri soğan
3 kaşık zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 demet maydonoz
1 demet nane
1 demet dereotu
YAPILIŞI
Soğanı ve yağları geniş bir tencerede kavurun.uzerine once eti atın,bir iki kere karıştırıp uzerıne ciğerleri ekleyelim.kısık ateşte etler ıyıce pişince (kontrol edip)içine baharatları ekleyip karıştıralım.altını kapatınca ince kıydığımız yeşillikleri ekleyip karıştıralım.bu yemeğin içine bolcana mantarda ekleyebiliriz.etlerden hemen sonra koyup pişirmemiz gerekir.


AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA