TEYZEMİN TATAR MANTISI


MALZEMELER:
1 kilo un
1 yumurta
1 çay bardağı süt
DİNLENME AŞAMASI
aldığı kadar su
1 tutam tuz
İÇİ İÇİN:
300 gr kıyma
2 adet soğan(büyükse 1 adet)
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yarım kilo yoğurt
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
2 çay kaşığı kırmızı biber


YAPILIŞI:
una,yumurtayı,sütü,tuzu ve kulak memesi
yumuşaklığında olana dek suyu ekleyelim.
istediğimiz kıvama gelene dek iyice yoğuralım.
üzerine nemli bir bez örtüp,en az 1 saat bekletelim.
bu sırada içini hazırlayalım.kıymaya 2 adet soğanı
KIZIM HAMUR YOĞURUYOR
 rendeleyelim,tuz karabiber ekleyip yoğuralım.
dinlenmesi bitince hamuru 5-6 top yapıp örtünün
altında tutalım.haurları hafif unlayarak açalım
ne kadar ince olursa o kadar iyi olur.unlama işlemi
sırasında dikkatli olalım fazla kaçırmayalım.
hamur sertleşebilir.hamuru kolaylık olması açısından
çok küçük bir bardak veya deodorant kapağını
yıkayıp onunla bölebiliriz.tatar mantısı olduğundan
dolayı şekli yuvarlak olsa daha iyi olur.içine kıymayı
koyup ikiye katlayalım.derince bir tencereye su
koyup,tuz atıp kaynatalım.su kaynayınca içine
mantıları atalım.pişp pişmediğini anlamak için tadına
bakabilirsiniz.suyunu süzerek tabağa alıp üzerine
sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı biber sosunu
ekleyip servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.......










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA