TEYZEMİN ÇİĞ BÖREĞİ


MALZEMELER:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz (biraz fazla olabilir)
aldığı kadar su
içi için:
500 gr. kıyma
tuz,karabiber
1 adet küçük boy çiğ patates(rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)

YAPILIŞI:
unu ve tuzu aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun.
hamuru top haline getirip,nemli bir bez altında 45 dak.bekletin.bu sırada ayrı bir kapta kıymayı bütün
malzemeleriyle karıştırın.hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp,nemli bir bezin altına dizin.oklavayla hafif unlayarak yaklaşık 10 cm çapında açın.temiz bir gazete kağıdına bunları dizin.kat kat üzerleri hep kapalı olacak yoksa hamur kurur.hepsi açılınca arasına bir tatlı kaşığı kıyma serilip
katlanır.kenarları düz veya tırtıklı bir hamur keseceğiyle resimdeki gibi kesilir.tercihen bakır tencerede
yarım kilo çiçek yağında kızartılır.börekleri yağa koymadan iyice kızmasını bekleyin.kızartırken maşayla









arada bir dürtükleyin hamurun daha çok kabarmasını sağlar.her iki tarafı kızarınca süzgece alın.yağı birazsüzülünce servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA