PATATESLİ RUS EKMEĞİ

                             MALZEMELER:
                             500 gr un
                             200 gr patates püresi(veya rendesi)
                             20 gr tuz
                             30 gr taze maya veya 1 küçük paket toz    
                              instant maya                                                                              
                             150-200 süt veya su
                             isteğe göre bir dal biberiye
YAPILIŞI:unu bir kaba veya düz bir yüzeye eleyin.ortasını açıp içine mayayı koyun.biraz süt yardımıyla yumuşatın.unun kenar kısmına tuzu serpin.geri kalan malzemeleri ekleyip hepsini yoğurun.ölçüden biraz fazla süt koyabilirsiniz çünkü hamurun kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olması gerekiyor.tezgaha hafif un serperek hamuru top haline getirip nemli bir bez altında yarım saat bekletin.yarım saat sonra iki top haline getirip yarım saat daha bekletelim.tepsiyi yağlayıp veya pişirme kağıdı üzerine bu hamuru biraz açarak koyalım üzerine biraz un serpelim.tepsidede 15-20 dak.bekletelim.hamuru 3 kere mayalamamız daha yumuşak ve kabaran bir hamur elde etmemize
yarar.180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar
40-45 dakika pişirelim.pişince fırını kapatıp soğuyana kadar fırında bırakalım.
afiyet olsun.................

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA