FRAMBUAZ SOSLU SU MUHALLEBİSİ


MALZEMELER:
4 Su Bardağı Süt
3 Su Bardağı Su
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Nişasta
1/2 Su Bardağı Şeker

FRAMBUAZ SOS MALZEMELER:
1/2 Kg Frambuaz
1/2 Çay Bardağı Gül Suyu
1 Su Bardağı Şeker

YAPILIŞI:

Sütü ve suyu bir tencereye koyup; içine 1/2 su bardağı un ,1/2 su bardağı nişasta ve 1/2 su bardağı şekeri ekleyip iyice karıştırarak topaklanmamasına dikkat ederek muhallebi kıvamını alana dek pişiriniz.Daha sonra bu muhallebiyi ıslattığınız bir borcam kaba dökünüz.Soğumaya bırakınız.Bu sırada  frambuazları bir tencereye alınız.İçine gül suyunu ve şekeri ekleyip orta hararetli ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.Hem muhallebiyi hem frambuaz sosunu servisten önce en az 3-4 saat dolapta bekletelim. Muhallebiyi bir spatula yardımıyla düzgün bir şekilde kesip tabağa alalım.Üzerine bir top sakızlı dondurma koyup 1-2 yemek kaşığı frambuaz sosundan dökelim.Afiyet Olsun.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA