Limonlu creme brulee

Malzemeler:150 ml süt
190 ml krema
1 adet limon otu
75 gr seker
5adet yumurta sarısı
Yapılışı
Limon otunu icecik kıyın.süt krema ve limon otunu
Ocakta ısıtın kaynamaya başlamadan hemen önce altını
Kapatın.bu sırada yumurta sarısını sekerle karıştırın
Kremali karışıma yavaşça ilave edip karıştırın.kalıplara
Koymadan önce süzün ama limon otunu ezerek.crem
Brule kalıplarına veya küçük sufle kaplarına koyarak
Tepsiye koyun.tepsiye 1santim su koyup 130 derecede
35 dak. Pişirin ,arada kontrol edin belki daha erken
Pisebilir.pisince buzdolabına koyun en az 8 saat bekletin
Mümkünse 1 gün onceden yapın.Üzerine az seker Serpin
Yakın.yakmak için biiste kullanılan özel aleti kullanabilirsiniz.veya fırınınız
restanslıysa  üst restansı yakıp iyice ısıtıp tatlıları restansa yakın koyup kapağı kapatıp
2-3 dak.tutun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA