RULO PASTA
MALZEMELER
4 Adet yumurta
4 adet muz (arzuya göre başka meyvede olabilir)
1 paket vanilya
çikolata parçacıkları1 paket kabartma tozu
hamurun pişmiş hali |
pasta kreması |
kreması ve muz konup sarılır |
4 kahve fincanı un
kreması için:1 adet yumurta
180 gr.toz şeker
80 gr.un
yarım kilo süt
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
yumurtaları ve toz şekeri 15 - 20 dakika mikserle beyaz olana ve kabarana kadar çırpalım.içine portakal ve limon kabuğu rendesinin yarısını koyalım.diğer yarısını kremaya saklayalım.vanilya,kabartma tozu,unu ekleyip hamurun sönmemesi için tahta kaşık yardımıyla havalandırarak hafif hareketlerle çırpalım.çok iyi yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye(veya pişirme kağıdı serilmiş)serelim.orta ısılı fırında 30 dak. pişirelim.pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.bu sırada kreması için yumurta,un,limon ve portakal kabuğunun kalanı ve toz şekeri bir tencereye koyalım.sütü karıştırarak ekleyip kısık ateşte topak olmaması için karıştırarak pişirelim.pişince vanilyayı ekleyip iyice karıştırıp soğumaya alalım.2 paket krem şantiyi mümkünse süt ölçüsünü 1 parmak kadar az tutup hazırlıyalım.dolaba koyup soğutalım.bu sırada soğuyan hamurun üzerine soğuyan kremadan bolca döküp yayalım.içine 2 adet muzu yerleştirelim.dikkatlice rulo haline getirelim.üzerine kremadan döküp güzelce dışını kaplayalım.soğuttuğumuz,krem şantiyi kremanın üzerine sürüp,bir çatal yardımıyla desen yapalım.(ben çizgiler çektim.üzerine çikolata parçaları serpip,muzla ve krem şantiyle süsleyelim.soğuması için dolaba koyalım.
AFİYET OLSUN...............
üzerine krema sürülür |
kremanın üzeri krem şantiyle kapatılır |
kırpıntı çikolata ve muzla süslenmiş hali |
muzlar krem şantiyle süsleniyor |
nergisin yemek dünyası |
AFİYET OLSUN NERGİSİN YEMEK DÜNYASI |
Yorumlar
Yorum Gönder