AYVALI TARAKLIK TAVASI

 AYVALI TARAKLIK TAVASI
MALZEMELER:
1 kilo ayva
2 adet soğan
1 kilo pirzola
250 gr.tereyağı
rendelenmiş 6 adet domates veya domates püresi
YAPILIŞI:
Tereyağını geniş bir tencerede veya tavada eritip pirzolaları bu yağda resimde gördüğünüz gibi hafifçe kızartın.yağın yanmamasına özen gösterin.daha sonra pişen pirzolaları ayrı bir tabağa koyup yağın içine ince kıyılmış soğanları koyup kavurun.üzerine ayvaları güzelce ayıklayıp,dilimleyip yıkıyalım ve ekleyelim.birazda
böyle kavurup.üzerine domatesi ekleyip,pirzolaları
koyalım.damak tadınıza göre tuz - karabiber - kırmızı biber ekleyip,yaklaşık 30 dakika pişirelim.
(eğer domatesleriniz susuzsa azıcık su ekleyebilirsiniz.)

AFİYET OLSUN........

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA