ŞEKERPARE

ŞEKERPARE
MALZEMELER:2,5 SU BARDAĞI UN
YARIM PAKET 125 GR. MARGARİN
2 ADET YUMURTA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
YARIM ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 ÇORBA KAŞIGI ŞEKER
LİMON KABUGU RENDESİ
BADEM VEYA FINDIK
2,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM LİMON

YAPILIŞI:Şeker  2,5 su bardağı su ile beraber kaynatılır.limon sıkılır.sonra kapatılır. yağ ile şekeri çırparak beyazlay.2 yumurta limon kabuğu rendesi vanilya ve kabartma tozu koy ve biraz daha karıştır.unu (tercihen eleyerek)koy ve yoğur.ceviz büyüklüğünde parçalara ayır.avuç içinde hafifçe bastırarak badem veya fındık yapıştır. fırında pembeleşinceye kadar 170 c ateşte pişir.çıkınca daha önce hazırlanıp ılıtılmış şurup üzerine dökülür.kapatılmış sıcak fırına konarak şurubu çektirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA