LEBENİYE ÇORBASI

MALZEMELER:200 GR. KIYMA
YARIM SU BARDAĞI PRİNÇ
YARIM KİLO YOĞURT
3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
2 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ-KARABİBER
NANE-KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI:KIYMAYA TUZ VE KARABİBER EKLEYİP,YOĞUR.BUHARCI NOHUT TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLA.TEFLON TAVADA YAĞSIZ BİR ŞEKİLDE KIZART(ÇOK HAFİF)PRİNCİ 2 BARDAK SUYLA  HAŞLA.2 KAŞIK TEREYAĞINI 2 KAŞIK UNLA KAVUR.İÇİNE YOĞURDU KOYUP HAFİF HAFİF KARIŞTIR.PRİNCİ SUYUYLA BERABER İÇİNE EKLE.1 VEYA 2 BARDAK SU EKLE,ÇOK SULU OLMASIN.KÖFTELERİ İÇİNE KOY.KISIK ATEŞTE BİRAZ PİŞİR(KARIŞTIRARAK,YOKSA KESER)1 KAŞIK TEREYAĞINDA  NANE TUZ  KARABİBER VE BOL NANEYİ KAVUR KARIŞTIRARAK İÇİNE EKLE.AFİYET OLSUN.
NOT:BU ÇORBA BİR YÖNÜYLE BİLDİĞİMİZ UN ÇORBASI VEYA YOĞURT ÇORBASINI ANDIRMAKTADIR.AMA OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA BİR TARİFTİR.

Yorumlar

  1. ay geçen gün yaptım bunu acayip güzel tadı bayıldım anlatamam nergis hanım ellerinize aglık sayenızde doyduk

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA