MALZEMELER:Konserve enginar (kavanoz küçük boysa 4 adet ,büyük boysa 2 adet)ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR KALBİ
1 adet patates-1 adet havuç-1 avuç bezelye-1avuç mısır (bunları konserve yerine taze veya dondurulmuş tercih ederseniz daha lezzetli olur.)
zeytinyağı
tuz-şeker
YAPILIŞI:enginarları kavanozdan çıkartıp yıkayın.tencereye 2 adet orta boy soğanı doğrayın üzerine 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağını koy.Patatesi havucu ve küçük garnitür boyutunda doğra.bezelye ve mısırla beraber tencereye koy.üzerine enginarı koyup,4 adet kesme şeker ve1 çay kaşığı tuz ,1 bardak taze portakal suyu ilave edip altını yak.orta ateşte hafif suyunu çekene kadar pişir.yarım saat kadar.afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder