TEL KADAYIF

MALZEMELER:750 gr.tel kadayıf
250 gr.tereyağı
250 gr.ceviz veya fındık içi
1,5 kg toz şeker
1.250 gr su
YAPILIŞI:kadayıf tel tel ayrılıp didiklenir.tereyağını eritip azar azar kadayıfa karıştırırız.yağı ve kadayıfı birbirine çok iyi yedirmeliyiz.elimize 1 avuç kadayıf alıp ortasına kıyılmış ceviz koyup bir kepçe veya elimizle yuvarlayıp tepsiye dizelim.şerbeti arzuya göre yarı su yarı sütle hazırlıyabiliriz.kadayıf pişince ılıttığımız şerbeti üzerine döküp kapattığımız ılık fırına koyup çekmesini bekleyelim.afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI

AKDENİZ USULÜ BAMYA