EV YOĞURDU YAPIMI
![]() |
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI |
MALZEMELER:
1 Kilo süt
1 çay bardağı mayalamak için yoğurt
YAPILIŞI:
1 Kilo sütü kabarana kadar kaynatalşım..ılınmasını bekleyelim,ılınınca içine yoğurdu ekleyip iyice karıştıralım arzu ettiğimiz bir kaba döküp bir masa örtüsü veya mutfak havlusu vasıtasıyla iyice saralım.en az 12 saat böyle sıcak bir yerde bekletelim.kapağını açıp kontrol ettiğimiz yoğurdu katılaştıysa buzdolabına kaldıralım.arzu ederseniz ertesi gün temiz bu iş için alınan veya kullanılmamış bir tülbentin içine koyup bağlayıp,bunu bir süzgeçe koyup 4-5 saat bekletip süzme yoğurt olarakda değerlendirebiliriz.ev yoğurdundan yapılan süzme yoğurt inanılmaz lezzetli oluyor...

eğer toprak kapta veya güveçte yoğurt yaparsanız ev yoğurdunun hazır satılan yoğurtlara göre daha sulu olmasını
biraz azaltmış oluyorsunuz.doğal kap bu suyu kısmen emdiği için sulanma oranın azalıyor.
![]() |
NERGİSİN YEMEK DÜNYASI |
Yorumlar
Yorum Gönder