MALZEMELER: 4 Su Bardağı Süt 3 Su Bardağı Su 1/2 Su Bardağı Un 1/2 Su Bardağı Nişasta 1/2 Su Bardağı Şeker FRAMBUAZ SOS MALZEMELER: 1/2 Kg Frambuaz 1/2 Çay Bardağı Gül Suyu 1 Su Bardağı Şeker YAPILIŞI: Sütü ve suyu bir tencereye koyup; içine 1/2 su bardağı un ,1/2 su bardağı nişasta ve 1/2 su bardağı şekeri ekleyip iyice karıştırarak topaklanmamasına dikkat ederek muhallebi kıvamını alana dek pişiriniz.Daha sonra bu muhallebiyi ıslattığınız bir borcam kaba dökünüz.Soğumaya bırakınız.Bu sırada frambuazları bir tencereye alınız.İçine gül suyunu ve şekeri ekleyip orta hararetli ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.Hem muhallebiyi hem frambuaz sosunu servisten önce en az 3-4 saat dolapta bekletelim. Muhallebiyi bir spatula yardımıyla düzgün bir şekilde kesip tabağa alalım.Üzerine bir top sakızlı dondurma koyup 1-2 yemek kaşığı frambuaz sosundan dökelim.Afiyet Olsun.
:Domates Konservesi yaparken dikkat edilmesi gereken ayrıntilar var.alanınız boyle bir islem için musait olmalı,kullanmak istediginiz ölcüye kendiniz karar vermelisiniz.Ben kendi yaptığım domates konservesinden baska herhangi bir salça veya konserve bir ürün kullanmadığım için Oldukça çok miktarlarda yapmaktayim.baslangıç olarak sizede en az 25-30 kilo domatesten yapmanizi öneririm.ilerki gunlerde size yapim asamasının hem canli kaydını hemde resimlerini yayınlıyacağım. MALZEMELER:25-30 kilo domates 3 tatli kasigi tuz 3 tatli kasigi toz seker YAPILISI:domatesleri iyice yıkayın.sonra ikiye bölüp rendeleyin.(eğer renndelemeyip robot veya benzeri bir alet kullanırsanız çekirdekleri kaybolacak ve püre kaıvamında olacaktır.)büyük birtencerede içine tuzu ve şekeri atarak kaynatın.eğer büyük boy bir tencereniz yoksa sahip olduğunuz en büyük tencerede bölerek yapabilirsiniz.fokurdayana kadar kaynatın.çok fazla kaynatmayın,vitamini gidebilir.daha sonra cam kavanozlara koyalım.kapaklarını s...
bebeklere kıymalı balkabağı MALZEMELER 100 GR yağsız kıyma 200 gr balkabağı 1 yemek kaşığı ince bulgur 1 adet soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI soğanı zeytinyağında az kavurun içine kıymayı ekleyip karıştırın biraz pişince üzerine küçük küçük dilimlediğiniz balkabağını ekleyin.yarım çay bardağı suyu ekleyip pişirin.biraz pişince üzerine bulguru ekleyin.yumuşayıncaya kadar pişirin.ister ezerek saklayın veya yedireceğiniz zaman ezebilirsiniz.küçük kaplara koyup dipfirizde 3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.bebeğinize afiyet olsun..... kızım balkabağını çok sevdi
Yorumlar
Yorum Gönder