MALZEMELER; 1 kg vişne 6 su bardağı şeker 1 limon suyu YAPILIŞI Vişneler yıkanıp sapları ve çekirdekleri ayıklanır.Genişçe bir tencereye bir kat şeker bir kat vişne şeklinde konur.Tencere sallanarak şeker ile vişnenin daha iyi karışması sağlanır kapağı kapatılarak 1 gece veya 6-7 saat sulanması beklenir.Hafif ateşte su konmadan kaynatılıp ara sıra tencere sallanır.Biraz koyulaşınca limon suyu ilave edilip ateşten alınır.Çok kaynatılırsa rengi kararır.Bunun için ateşten alınınca porselen veya cam kaba geçirilip soğutulur.Arzu edilirse bu kabın üzerine tülbent serilip 3-4 gün güneşte bırakılarak rengi bozulmadan kıvamı koyulaştırılır. AFİYET OLSUN
MALZEMELER: 4 Su Bardağı Süt 3 Su Bardağı Su 1/2 Su Bardağı Un 1/2 Su Bardağı Nişasta 1/2 Su Bardağı Şeker FRAMBUAZ SOS MALZEMELER: 1/2 Kg Frambuaz 1/2 Çay Bardağı Gül Suyu 1 Su Bardağı Şeker YAPILIŞI: Sütü ve suyu bir tencereye koyup; içine 1/2 su bardağı un ,1/2 su bardağı nişasta ve 1/2 su bardağı şekeri ekleyip iyice karıştırarak topaklanmamasına dikkat ederek muhallebi kıvamını alana dek pişiriniz.Daha sonra bu muhallebiyi ıslattığınız bir borcam kaba dökünüz.Soğumaya bırakınız.Bu sırada frambuazları bir tencereye alınız.İçine gül suyunu ve şekeri ekleyip orta hararetli ateşte 10 dakika kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.Hem muhallebiyi hem frambuaz sosunu servisten önce en az 3-4 saat dolapta bekletelim. Muhallebiyi bir spatula yardımıyla düzgün bir şekilde kesip tabağa alalım.Üzerine bir top sakızlı dondurma koyup 1-2 yemek kaşığı frambuaz sosundan dökelim.Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder