Brioche

MALZEMELER;

550 gr un
150 ml süt
180 gr tereyağ
2 adet yumurta
8 gr kuru maya
55 gr toz şeker
10 gr tuz
10 gr damla çikolata
1 adet yumurta sarısı(üzerine sürmek için)

YAPILIŞI

Mayayı kullanacağımız sütün bir miktarı ile karıştırıp çözdürün.Tüm malzemeyi 8-10 dk yoğurun.İçine isterseniz haşhaş,portakal, şekerleme, kakao veya damla çikolatanızı ilave edebilirsiniz.Kap kek kalıplarına koyup 2 katına çıkana kadar mayalandırın.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FRAMBUAZ SOSLU SU MUHALLEBİSİ

EVDE DOMATES KONSERVESİ YAPIMI

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI