KAŞIK HELVA

MALZEMELER
250 gr. tereyağı
2 su bardağı un+2 parmak
1 su bardağı ceviz içi
250 gr. pudra şekeri
YAPILIŞI
Tereyağını  erit,unu ekle,10-15 dakika kısık ateşte kavur.1 su bardağı dövülmüş ceviz içini ekle,10-15 dakika daha kavur.pudra şekerini yavaş yavaş karıştırarak yedir.şeker eriyince kapat.elinin dayanabileceği bir ılıklığa gelince yemek kaşığı ve elinle yemek kaşığının içinin şeklini ver.kağıt havlu üzerine diz.kuruyup soğuyunca servis tabağına diz.

AFİYET  OLSUN..........

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FRAMBUAZ SOSLU SU MUHALLEBİSİ

EVDE DOMATES KONSERVESİ YAPIMI

BEBEKLER İÇİN KIYMALI BALKABAĞI